به گزارش خبرنگار مهر، اگر امروز در هفته پایانی فروردین ماه سال گذشته قرار داشتیم، تابلوهای اطلاعرسانی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان کمکم آماده میشدند تا رنگ و بوی برنامههای هفته نکوداشت اصفهان در اردیبهشت بهشتی این شهر و پس از آن برنامههای ماه مبارک رمضان را به خود بگیرند و خبر از زمان و مکان برگزاری آنها بدهند، اما کرونا از آخرین ماه سالی که گذراندیم چهره شهرهای ما را تغییر داده و هنوز باید تا جایی که میتوانیم در خانه بمانیم تا شکستش دهیم.
این روزها دیگر «مامان، بابا حوصلهام سر رفت» جمله آشنای کودکانه ای است که با تعطیل شدن مدارس و خانهمانی کودکان و نوجوانان شاید بیشتر از هر زمان دیگری به گوش والدین رسیده باشد، آن هم با همزمانی نوروز و قرنطینه خانگی که بزرگترها را هم به صرافت انداخت تا از این خانهنشینی اجباری بهتر استفاده کنند.
«کرونا» معلوم نیست چه زمانی دست از سر دنیا برمیدارد، اما شرایطی برای همه ما به وجود آورده است که باعث شد در کنار مراقبتهای بهداشتی به ابتکار و یافتن راههای جدید ارتباط با یکدیگر، پیشبرد کسب و کارهای مجازی، آموزش و فرهنگسازی نیز فکر کنیم.
کرونا و تولد فرهنگسراهای مجازی
راهکار سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان که هر سال از نوروز و همچنین مناسبتهای ملی و مذهبی فصل بهار برای برگزاری رویدادهای عرصهمحور استفاده میکرد، ایجاد فرهنگسرای مجازی بود تا از این به بعد نام این فرزند نوپا در کنار سایر فرهنگسراها در شناسنامه این سازمان به چشم بخورد.
فرهنگسرایی که به گفته معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با تأکید بر تقویت فضای مجازی و تشویق مردم به ماندن در منازل در نخستین روزهای نوروز و همزمان با اعیاد شعبانیه آغاز به کار کرد.
فرهنگسرای مجازی اصفهان نمونه مشابهی در ایران ندارد
علیرضا روحانی، در این ارتباط اظهار داشت: فرهنگسرای مجازی علاوه بر سایت اینترنتی، دارای یک صفحه در اینستاگرام و آپارات است و نمونه مشابهی در ایران ندارد. عملاً همان اتفاقاتی که تا پیش از شیوع بیماری کرونا در فرهنگسراهای سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان رخ میداد، این بار در قالب آموزش، ارائه خدمات و برنامههای تخصصی در حوزههایی مانند موسیقی، سینما و تئاتر، خدمات کتابخانهای مانند کتابخانه مجازی و صوتی به صورت رایگان، کارگاههای آموزشی مجازی، تولید پادکستها و فیلمهای آموزشی در حوزه رسانه، ورزش و هنر در فرهنگسرای مجازی سازمان انجام میشود که این اقدامات در عرض تقریباً یک ماه صورت گرفته است.
وی تأکید کرد: فرهنگسرای مجازی این سازمان به دلیل تجربه نخست شاید ضعفهایی داشته باشد اما به مرور باید تقویت شود لذا تأکید داریم رویکرد فرهنگسرای مجازی اصفهان باید مشارکتی باشد و خود مردم و اصحاب هنر، فرهنگ و ادب در تولید محتوای آن نقش داشته باشند.
شکست کرونا در «خونه بابابزرگه»
شاید خیلی از شما بازی جمشید صدری هنرمند اصفهانی در مجموعه قصههای مجید را به یاد داشته باشید. همان مدیر مدرسه داستان که حالا در نقش پدربزرگی که قرار است در روزهای قرنطینه خانگی با دو نوه خود در خانه بماند ظاهر شده تا حاصل آن سریال اینترنتی «خونه بابابزرگه» باشد که علاوه بر وبسایت فرهنگسرای مجازی به آدرس vcci.ir، یک شب در میان ساعت ۲۱ از لایو صفحه اینستاگرام و کانال این فرهنگسرا در سایت آپارات هم پخش میشود.
روحانی درباره فرآیند تولید این سریال بیان داشت: تولید مجموعه با توجه به زمان بسیار محدودی که در اختیار داشتیم و همچنین قرنطینه عمومی بسیار دشوار بود، چون تولید چنین مجموعههایی نیاز به زمان، پیش تولید و برنامهریزی بیشتر و تجهیزات بهتر دارد و تولید یک سریال که در بستر اینترنت نیز عرضه میشود در این شرایط بسیار سخت است. حتی عوامل تولید در برخی روزها برای رفت و آمد خود دچار مشکل میشدند و یا خرید یک باتری ساده برای تجهیزات تولید با توجه به تعطیلی اصناف امکانپذیر نبود اما جسارت و پیگیری تیم اجرایی و عوامل تولید در نهایت جواب داد.
طنز و سرگرمی قرین فضای آموزشی
به گفته وی، داستان این سریال در فضای نوروز که امسال با کرونا همراه شد، اتفاق میافتد، پدربزرگ خانواده از دو نوه خود که پدر و مادرشان جزو کادر درمانی و پزشک و پرستار هستند و نمیتوانند در کنار آنها باشند، مراقبت میکند و این سریال به طور همزمان فضایی آموزشی، طنز و سرگرمی را به نمایش میگذارد که میتواند برای کودکان و نوجوانان آموزنده باشد.
تا امروز چهار قسمت از این سریال پخش شده که در وبسایت و صفحه فرهنگسرای مجازی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در آپارات نیز در دسترس است.
کلیپهای نیایشهای شبانه و تماشای نمایش و کنسرت
معرفی فیلم، تماشای بخشهایی از نمایشها و کنسرتهایی که در سالهای گذشته با حمایت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری در اصفهان به روی صحنه رفته و کلیپهای نیایشهای شبانه با عنوان «تو را میخوانیم» از دیگر بخشهای این فرهنگسرای مجازی است.
معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در این ارتباط بیان داشت: مردم با کلیک بر روی گزینه کتاب بخوان «به بخش معرفی کتاب هدایت شده و میتوانند کتابهای معرفی شده را دانلود کنند، همچنین افراد میتوانند پس از نامنویسی در کتابخانه مجازی به منابع الکترونیکی شهرداری اصفهان دسترسی پیدا کنند که اجازه دانلود، تورق و مطالعه متن کامل و آنلاین منابع دیجیتال را به فرد میدهد.
وی ادامه داد: در این فرهنگسرای مجازی، فرهنگسرای پرسش در بخش «از من بپرس» امکان ثبت پرسش در حوزههای گوناگون دینی، اصول اعتقادی، مسائل تربیتی، روابط اجتماعی، مهارتها، مدیریت روابط خانوادگی و غیره و مشاوره تلفنی و اینترنتی را فراهم کرده و در کنار آن میتوانید از بانک پرسشها نیز استفاده کنید که تنها در بخش جوانان به ۲۸۴۲ پرسش مخاطبان در این حوزه پاسخ داده است.
روحانی ابراز داشت: در بخش «آموزش ببین»، فیلمهای آموزشی در حوزههای گوناگون مانند فن بیان و مجریگری، کارآفرینی، تربیت راوی دفاع مقدس، زنان و غیره در دسترس شماست و در بخش دیگری، موزه هنرهای معاصر به مخاطبان خود کمک میکند تا دقایقی را با هنر سپری کنند.
وی اضافه کرد: همچنین جشنواره «کمانک»، مسابقه بازی والدین و کودکان با وسایل خانه و مسابقه کتابخوانی محتوای فرهنگسرای مجازی در بخش «رقابت کن» است و «تور مجازی» نیز در روزهایی که امکان بازدید از اماکن تاریخی اصفهان فراهم نبود و هنوز هم نیست، شما را به اصفهانگردی میبرد.
معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تاکید کرد: در این روزها نباید ورزش کردن را فراموش کرد و بر این اساس کلیپهای ورزش در خانه به همین دلیل در قسمت «ورزش کن» قرار گرفته تا در روزهایی که به درب اماکن ورزشی نیز قفل تعطیلی خورده است، کمی از کمتحرکی ناشی از خانهنشینی را جبران کند.
در بازار داغ شایعات درباره بیماری کرونا و روشهای پیشگیری از آن، فرهنگسرای مجازی تلاش کرده با تولید فیلمهای آموزشی با حضور متخصصان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره نحوه مقابله با این بیماری در راه اطلاعرسانی درست گام بردارد که این کلیپها در صفحه اینستاگرام و آپارات این فرهنگسرا در دسترس عموم قرار گرفته است.
نظر شما